Conclou amb gran èxit el XIV Congrés Català de Ciències de Laboratori Clínic - edició virtual

25/05/2021

Els dies 4, 5 i 6 de maig de 2021 es va celebrar, en format virtual, el XIV Congrés Català de Ciències de Laboratori Clínic, organitzat per l’Associació Catalana de Ciències de Laboratori Clínic (ACCLC).

 

Des de l’any 1996, de forma biennal, els professionals del laboratori clínic de Catalunya es reuneixen, en diferents llocs del territori, per conèixer, compartir i debatre les novetats i avenços de la professió. Per primer cop i a conseqüència de la pandèmia de la COVID, el Congrés es va endarrerir un any i es va fer de forma no presencial. Va constar de 6 ponències, una conferència i una sessió de presentació de comunicacions orals, es van inscriure 215 professionals i es van presentar 81 comunicacions, fruit de l’activitat de recerca dels laboratoris clínics.

Com sabeu, inicialment el XIV Congrés s’havia de fer a La Cerdanya el 2020, any del 25è aniversari de l’ACCLC. Ha estat un honor pels laboratoris del Pirineu que la Junta Directiva ens proposés l’organització del Congrés i per mi haver-lo presidit. Vull agrair a la Junta Directiva la confiança dispensada.

Les tasques d’organització van començar aproximadament fa tres anys, es va constituir un Comitè Organitzador que va treballar per preparar un programa científic amb temes d’actualitat i intentant que hi estiguessin representades les diferents àrees de coneixement del laboratori clínic. Tanmateix es va confeccionar un programa social i es van dur a terme les tasques logístiques necessàries per fer el Congrés a La Cerdanya. Per causes ja esmentades i prou conegudes el Congrés es va haver d’ajornar, primer, i adaptar al format virtual després. Vull donar les gràcies a tots els membres del Comitè Organitzador.

Vull agrair també la col·laboració dels membres corporatius i empreses col·laboradores de l’ACCLC i a les empreses del sector del diagnòstic in vitro que han col·laborat amb les seves aportacions. Sense elles el Congrés no hagués estat possible.

Institucions professionals, el Col·legis de biòlegs, farmacèutics i metges també hi han volgut estar presents, fent costat als seus col·legiats i patrocinant els premis a les millors comunicacions presentades al Congrés. Moltes gràcies.

Vull fer un reconeixement especial a tots els moderadors, ponents i conferenciants que van participar en el Congrés. La seva predisposició per compartir el seu coneixement i les facilitats que ens van donar van ser molt gratificants.

L’any 2022 ens retrobarem a La Cerdanya per celebrar el XV Congrés amb la il·lusió de retrobar-nos i poder compartir les estones d’intercanvi professional i personal. Us hi esperem.

 

Jordi Serra Álvarez

President del XIV Congrés Català de Ciències de Laboratori Clínic