Darrers articles

Possibilitats de contenció de la demanda als laboratoris clínics dels centres sanitaris públics

Volum: Vol. 06 Any: 2005

Els laboratoris clínics que actuen sotmesos a les lleis de mercat, com és el cas dels privats, solen facturar els seus informes i obtenir millors beneficis quan aquesta facturació augmenta. És, per tant, d’esperar que aquests laboratoris no tindran com a una de les seves finalitats la contenció de la demanda.
Per contra, els laboratoris clínics que pertanyen a centres sanitaris públics, solen representar una part de la despesa del diagnòstic això és cert fins i tot en els casos en què el diagnòstic pugués originar beneficis de manera que controlar la demanda sí serà un dels seus objectius.

Autors: J. M. Prat Cuffí


La indústria del diagnòstic in vitro a Catalunya

Volum: Vol. 06 Any: 2005

Qui exposa aquest punt de vista, ha treballat en el camp del diagnòstic in vitro des de gener de 1969. Primer com a venedor de tecnologia importada de França, EUA, Alemanya i Japó; més tard com a cap de vendes d’una empresa espanyola i des de setembre de 1980 com a Director General d’una empresa 100% espanyola, que té la seu central a Sant Joan Despí, i de la qual és fundador.

Autors: Ll. Salvà Palmer


Experiència en la implantació de la petició electrònica

Volum: Vol. 06 Any: 2005

Un dels punts del procés de mesura que sol contribuir de forma notable al retard dels resultats en un laboratori d’urgències és la recepció de les peticions i les mostres. Encara que la informatització del laboratori clínic contribueixi a l’escurçament del temps de resposta, és difícil aconseguir que el sol·licitant empleni adequadament les peticions de lectura òptica, i això suposa una pèrdua de temps considerable per al laboratori.

Autors: J. Valero Politi


La visió des d’una cova: ciència, espiritualitat i sentit

Volum: Vol. 06 Any: 2005

Cap als anys setanta, quan jo era un jove que viatjava pel món, vaig viure un temps en una cova en una part remota de la costa sud de Creta. Va ser llavors, una nit, estant tot sol i mirant la lluna plena aixecant-se sobre el mar, que vaig tenir una experiència espiritual personal d’una gran intensitat. És quelcom que se’m fa difícil descriure en paraules.

Autors: Richard Eckersley